Prohlášení o přístupnosti

Gymnázium Kolín prohlašuje, že stránky byly vytvořeny podle dostupných metodik v souladu s vyhláškou č. 99/2019 Sb. o přístupnosti internetových stránek (známá jako Pravidla přístupnosti).

Prezentační vrstva webu byla vytvořena podle specifikace HTML 5 a vizuálně naformátovaná pomocí kaskádových stylů CSS 3.

Při tvorbě prezentační vrstvy bylo dbáno na uvedenou metodiku, validitu stránek (kostra webu je validní podle W3C HTML 5) a vzhled webu byl testován v běžně používaných prohlížečích.

Na stránkách se mohou objevit odkazy na dokumenty ke stažení, které jsou v jiné podobě než hypertextové. Odkazy na takové soubory jsou doplněny informací o jejich formátu a velikosti.

Obvyklé typy souborů ke stažení

  • PDF - dokumenty v tiskové podobě, k prohlížení slouží program Adobe Reader
  • DOCX, XLSX, PPTX - dokumenty produktů společnosti Microsoft
  • ZIP - komprimovaný archiv souborů, k jeho otevření slouží například program 7zip

Výjimky

Fotogalerie na těchto stránkách používají technologii JavaScript pro efekt zvětšení obrázků. Není-li JavaScript dostupný, obrázky se načtou bez efektu - jako běžný odkaz na jinou stránku.

Odkazy, vedoucí na stránky mimo tento web, mohou být otevírané do nového okna prohlížeče. Není-li toto ze strany uživatele podporováno, jsou otevřeny ve stejném okně.

Použití wysiwyg editoru pro autory obsahu jednotlivých stránek a článků může zapříčinit výskyt prvků v rozporu s uvedenou validitou. Struktura ani funkčnost není ovlivněna.

Kontakt na správce webu

Gymnázium Kolín
Žižkova 162
280 31 Kolín
e-mail: webgkolin.cz

 
Ověřit CSS! Seo servis